Работа со PowerPoint 2007

Основни функции

Пред да уредувате некој слајд, тој треба да биде селектиран (избран). Еден слајд го селектирате со едноставно кликање на...
Работа со PowerPoint 2007

Внесување текст

При креирање нов слајд, изберете го саканиот распоред на елементи од понудените видови во паѓачката листа Layout. Секако, изборот...
Работа со PowerPoint 2007

Шаблони

Корисно својство на PowerPoint е можноста да се стандардизира изгледот на низа слајдови. За таа цел се користат Master...
Работа со PowerPoint 2007

Ефекти и транзиции

За подобар визуелен ефект на презентацијата, може да изберете начин на кој ќе се менуваат слајдовите, односно транзиција. Транзицијата...
Работа со PowerPoint 2007

Презентација

Целта на изработката на една презентација е за подоцна таа да биде прикажана пред публика. За да ја активирате...